Mark Levengood

Mark Levengood om vikten av att vara öppen för förändringar och förnyelse

Mark Levengood, folkkär programledare, författare, föreläsare och UNICEF-ambassadör, medverkar på Framtidens lärande och temat är förändring.

Aldrig tidigare har världen förändrats lika fort som den gör nu. Vår samtid bjuder på stora utmaningar men också enorma chanser. Sist och slutligen är det vår inställning och vårt mod som kommer att avgöra om vi dansar i baktakt med tillvaron eller om vi seglar glatt på förändringens vindar, menar Mark Levengood.

”En stor del av mitt arbete inom såväl TV, radio, scen och böcker har handlat just om vilka möjligheter vi har att förändras som vuxna människor, och hur viktigt det är att den processen äger rum.”

Med hjärna och hjärta vecklar Mark Levengood ut sitt universum för publiken. Mark pekar på vilka frågor han tycker vi ska ställa oss själva för att orientera oss mot en kreativ framtid.

Mark Levengood kommer också att vara konferencier vid utdelningen av lärarpriset Guldäpplet, den 29 oktober kl 11.00 på Södra scenen, Skolforum & Framtidens lärande.

Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut till en eller flera lärare som förnyat sitt sätt att lära ut med stöd av IT i sin egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor. Priset består av ett stipendium på 25.000 kr och ett vackert glasäpple med inläggning i äkta guld. Av de nominerade kommer juryn att utse tre finalister under Bokmässan den 27 september.