Inför ditt besök

 • Stockholmsmässans entré

  Hitta hit

  Både bussar och pendeltåg stannar vid Älvsjö Station, som är Stockholmsmässans närmsta granne. På tio minuter tar pendeltåget dig från Stockholm Central till Stockholmsmässan. Snabbt och miljövänligt. Kan det bli bättre?

  Adress: Mässvägen 1, Älvsjö

  Med SL 

  Pendeltåg från Stockholm Central mot Älvsjö Station avgår 8-14 gånger i timmen. Resan tar endast 10 minuter.

  Raka spåret Stockholmsmässan-Arlanda
  Nu finns ett nytt, miljövänligt resealternativ mellan Arlanda och Älvsjö station som ligger granne med Stockholmsmässan. Med en ny pendeltågslinje åker du raka spåret på drygt 50 minuter se priser nedan. Den som redan har månads- eller annat periodkort på SL får lägga till 75 kronor för att stiga av eller på vid Arlanda. Pendeltåget trafikerar även Uppsala, men då tillkommer biljett för passage över länsgränsen. Tåget avgår från Sky City, mittemellan terminal 4 och 5.

  Enkelbiljetter Arlanda
  •  Passagebiljett Arlanda + SL-resa: 150 kronor för vuxna, 140 kronor för pensionär, student, ungdom

  •  Endast passagebiljett Arlanda (om du redan har en SL-biljett): 120 kronor för vuxna, 120 kronor för pensionär, student, ungdomar över 18 år.

  Ungdomar under 18 år betalar ingen passageavgift på Arlanda. 

  Trafikinformation SL
  Bussar, tunnelbana, tvärbana, pendeltåg
  Telefon: 08 600 10 00 www.sl.se

  Trafikinformation SJ
  Telefon: 0771 75 75 75 www.sj.se

  Med bil
  Enklast kör du E4/E20 och följer skyltar mot Mässan/Älvsjö.

  Karta

  Med bussföretag

  Flera bussföretag i Sverige har resor till våra mässor. Här är en lista över de bussföretag som kör till oss och som valt att synas här. För att boka bussresa och se vilka mässor som bussföretagen kör till, kontakta bussföretaget.

  Västanhede Trafik AB
  Fårbobuss AB
  HudikTaxi
  Enbom Buss
  Interbus AB
  Anderssonbuss i Ilsbo AB
  MasExpressen
  Sundbergs Busstrafik AB
  Åmmebergs Buss AB

  Med taxi

  Taxi Stockholm
   08-15 00 00
  Taxi Kurir 08-30 00 00
  Sverigetaxi 020-20 20 20
  TopCab 08-33 33 33
  Airport Cab 08-25 25 23

  Boka resa, boende och andra aktiviteter i Stockholm

  För bussresearrangörer
  Är du bussresearrangör och planerar en resa till någon av våra mässor? Här hittar du mer information.

   

 • Öppettider och biljettpriser

  Öppettider:
  Måndag 08.30-16.30
  Tisdag 08.30-16.30

  Biljettpriser:
  Inträde: 150 kr exkl. moms
  Endagsbiljett föreläsningar: 495 kr exkl. moms
  Tvådagarsbiljett föreläsningar: 595 kr exkl. moms
  Premiumbiljett: 2 950 kr exkl. moms

  Köp din biljett här »

 • Parkeringsplatser_Stockholmsmässan

  Parkering

  Vi har sammanlagt 2 000 parkeringsplatser i vårt garage och på de öppna parkeringarna runt Stockholmsmässan. Utöver det har vi 700 parkeringsplatser på Älvsjö IP:s grusplaner (endast vid större mässor) och ytterligare cirka 300 platser i vårt närområde.
   
  Avgift
  Du betalar enklast med betalapparna Betala P, EasyPark, SMS Park eller Parkster. Områdeskoden anges tydligt vid respektive parkeringsområde. Ladda ner appen Betala P här
  - I garaget kostar det 60 kr/timme eller 170 kr/dag
  - Utomhus kostar det 50 kr/timme eller 150 kr/dag
   
  Förutom ovanstående avgift kan även en transaktionsavgift tillkomma beroende på vilken app och avtal du har. Våra betalautomater tar även kort.
   
  Parkering för personer med parkeringstillstånd för rörelsehindrade
  Vi har cirka 25 parkeringsplatser reserverade för dig som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Du hittar dessa platser i garaget vid P1, utanför hotellet Scandic Talk och vid östra entrén. Självklart gäller parkeringstillståndet även övriga parkeringsplatser. Har du ett sådant tillstånd är parkeringen avgiftsfri.

  Här kan du ladda elbilen
  Stockholmsmässan har 12 stycken laddplatser till elbilar/laddhybrider placerade i P2. Den el som Stockholm Parkering har i sina laddplatser är märkt med bra miljöval och kommer från förnybara källor. Läs mer här

  Parkeringsplatser
  Klicka på bilden nedan för att få en översikt över våra parkeringsytor.

  Parkeringsplatser

 • Tillgänglighet

  Vi vill att Stockholmsmässan ska vara tillgänglig för alla. Därför har vi grundtillgänglighet till samtliga restauranger, kongresslokaler och utställningshallar.

  Begränsad tillgänglighet kan förekomma på vissa mässor, till exempel på mässor med uppbyggda nivåskillnader eller stor publikströmning. Detta gör att vi på en del mässor ger fri entré till dig som är rullstolsburen. Du som är ledsagare och är här i ditt yrke har också fri entré tillsammans med din brukare. Kontakta oss gärna innan ditt besök om du har några frågor.

  Informationen (finns vid huvudentrén)
  Kontakt: 08-749 41 11 eller 08-749 41 13 (vi svarar under öppettiderna på pågående event)
  Besökarservice: 08-749 99 00 (vi svarar mellan 08:00-16:30 på vardagar)
  besokarservice@stockholmsmassan.se (vi läser mejlen på vardagar)

  Hiss
  Hiss till plan två finns i A-galleriet. Hiss ned till B-hallen finns i B-galleriet. Det finns även en hiss vid huvudentrén ned till parkeringshuset. Behöver du hjälp kontakta Informationen vid huvudentrén. 

  Hörhjälpsmedel
  Stockholmsmässan har hörhjälpsystem för dig med hörapparat. Hörhjälpslingan har egen radiomottagare vilket gör att du kommer att höra föreställningen/föredraget mycket bra utan störande bakgrundsljud. Dessa hörhjälpmedel finns i följande salar: Victoriahallen. K1, K2, K11, K21, T1, T2. Du hämtar ut dem i Informationen mot uppvisande av legitimation.

  Ledarhund
  Certifierade ledarhundar är välkomna till Stockholmsmässan. 

  Parkeringsplatser
  Vi har cirka 25 parkeringsplatser reserverade för dig som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Du hittar dessa platser i garaget vid P1, utanför hotellet Scandic Talk och vid östra entrén. Självklart gäller parkeringstillståndet även övriga parkeringsplatser. Har du ett sådant tillstånd är parkeringen avgiftsfri.

  Rullstolar
  Ett begränsat antal rullstolar finns att låna i Informationen vid huvudentrén mot uppvisande av legitimation. Rullstolarna går inte att boka i förväg.

  Restauranger
  Stockholmsmässans fasta restauranger är tillgängliga med rullstol. Se alla våra restauranger här 

  Toaletter
  Toaletter för rörelsehindrade finns vid entréerna, i mässhallarna och gallerierna.

 • service_pa_stockholmsmassan

  Service på plats

  Här listar vi den service som Stockholmsmässan erbjuder på plats.

  Barnvagnar att låna 
  Det finns barnvagnar att låna i Informationen vid huvudentrén. Visa upp din legitimation för att låna en barnvagn.

  Betalning i kassor & garderober
  Vi tar Amex, Diners, Mastercard, Visa och Maestro. Vi accepterar även följande valutor i våra enheter: Euro, Norska kr, Danska kr, Pund och Dollar.

  Djur på Stockholmsmässan
  Djur får inte följa med in på mässan, om det inte är en certifierad ledarhund. Självklart får utställande hundar komma in på hundutställningar.

  Första hjälpen
  Vårt första hjälpen-rum ligger mellan A och B-galleriet, bakom Pressbyrån. Vi har ett vaktbolag närvarande i anläggningen dygnet runt som har utbildning i första hjälpen. Vi har också ett antal defibrillatorer runtom i anläggningen.

  Förvaringsboxar
  Ett begränsat antal förvaringsboxar hittar du i A-galleriet. Dessa kostar 30 kronor eller 40 kronor, beroende på vilken storlek du behöver. Du kan endast betala med svenska mynt (10-kronor).

  Garderober
  Garderober finns vid huvudentrén, Östra entrén, i A och B-hallsgalleriet samt i C-hallen. Vid stora event bygger vi upp extra garderober. Avgiften är 40 kronor för jacka och 40 kronor för väska. Du kan betala med kort eller kontanter. Vid vissa mässor kan du förköpa garderob online, samtidigt som du köper din entrébiljett.

  Hissar
  Hiss finns i A-galleriet och i B-hallen samt ned till parkeringshuset vid huvudentrén.

  Här kan du ladda elbilen
  Stockholm Parkering har 8 publika laddplatser för elbilar vid Älvsjö idrottsplats infartsparkering, cirka 450 meter från Stockholmsmässans huvudentré. Laddningen är kostnadsfri, ni betalar enbart ordinarie parkeringstaxa. Den el som Stockholm Parkering har i sina laddplatser är märkt med bra miljöval och kommer från förnybara källor.
  Läs mer här 

  Kiosk
  Pressbyrån finns i närheten av huvudentrén. 

  Ladda mobilen
  I informationsdisken vid huvudentrén finns portabla powerbanks med laddningskablar som går att hyra via appen Lectogo. På så sätt slipper du vara låst vid ett eluttag och kan istället ladda din enhet under tiden du besöker mässan. Denna tjänst kostar 5 kronor per påbörjad timme. 

  Restauranger
  Det finns 10 restauranger att välja bland på Stockholmsmässan.
  Läs mer om restaurangerna här
  Se restaurangkarta här 

  Rum för andakt
  Stockholmsmässan erbjuder ett rum för andakt, där du som behöver en fridfull stund under ditt mässbesök kan använda för bön, andakt eller liknande. Vänligen kontakta Informationen vid huvudentrén för mer information och tillgång till rummet.

  Rökning
  Det är rökfritt på Stockholmsmässan. Vi tillåter rökning utomhus.

  Skötrum & amningsrum
  Skötrum finns tydligt markerat i anläggningen. Vi har även ett amningsrum, vänligen kontakta Informationen vid huvudentrén.

  Toalett
  Toaletter finns runtom i anläggningen och är tydligt markerade med skyltar och i Stockholmsmässans app. Toaletter för rörelsehindrade finns vid entréerna, i mässhallarna och gallerierna.

  Uttagsautomater (bankomater)
  Uttagsautomater finns dels vid Informationen vid huvudentrén och vid Östra entrén.

  Återvinning
  Stockholmsmässan källsorterar och arbetar efter dokumenterad hållbarhetspolicy. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här

 • Mässrestauranger

  Mat, dryck och kreativitet i fokus

  Några timmar på Stockholmsmässan sätter fart på aptiten. Som tur är har vi ett hotell och en restauratör som tillsammans har ett brett utbud av caféer, snabbmatställen och gourmet-krogar, allt under samma tak.

  Som besökare på Stockholmsmässan har du ett brett utbud av restauranger, caféer och serveringar att välja bland. Oavsett om du vill ta något snabbt i farten eller sitta lite längre i vår à la carte restaurang hoppas vi att du ska känna vårt engagemang för vällagad mat.

  På Stockholmsmässan finns tio permanenta restauranger och caféer på mässområdet. Utöver dessa bygger vi upp ett antal tillfälliga serveringar ute i mässhallarna. Hos oss finner du det mesta för alla smaker allt från svenska maträtter, Ramen, klassiska hamburgare till sushi, vegetariskt, veganskt, matiga mackor, sallader och soppor.

   

  Mässrestauranger
  tel. 08-727 72 00

  The Garden - á la carterestraurang
  Boka bord 08-727 72 60

  Scandic Talk
  tel. 08-588 822 24

  Scandic Talk är Svanenmärkt och Mässrestauranger är KRAV-märkt.