Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Stjärntrio i panelsamtal på Skolforum

En toppolitiker, en komiker och ett före detta fotbollsproffs ska lyfta frågan om rasism och integration på Skolforums stora scen. Det är Sveriges inrikesminister Anders Ygeman, komikern och samhällsdebattören Soran Ismail samt den franska fotbollsstjärnan Lilian Thuram i ett unikt samtal.

Det är en unik trio som alla kan dessa frågor, fast med olika infallsvinklar. De flesta känner igen Lilian Thuram från fotbollsplanen där han bland annat representerat FC Barcelona och Juventus. Nu är han författare och hedersdoktor vid Stockholms universitet. Thuram bor i Paris, har rötter från Guadeloupe och reser runt i världen för att dela med sig av sin kunskap från uppväxten och senare fotbollskarriär.
”Man föds inte till rasist – man blir det” är Thurams motto.

Soran Ismail är känd från den svenska stand up-scenen. Han har sitt ursprung från Iran och arbetar även med radio, tv och podcast. Soran har nyligen deltagit och producerat SVT-programmen ”Om vardagsrasism i ett av världens mest toleranta länder” samt ”Varför skulle inte jag kriga?”.

Anders Ygeman (S) deltar i egenskap av Sveriges inrikesminister.

Samtalet modereras av Maria Carling, journalist SvD.
Panelsamtalet ska ge inspiration och nycklar till hur du kan lyfta dessa viktiga frågor tillsammans med eleverna. Det blir ett givande samtal om integration och rasism samt hur man hanterar de komplexa frågorna i ett litet men mångkulturellt land som Sverige.